Dünyanın, Yardım Kuruluşları Arasında Yapılan En Kapsamlı SAP S/4HANA Projesini Kızılay’da Canlıya Aldık
Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise sayılı insani yardım kuruluşlarından biri olan Kızılay, Vektora’nın iş ortaklığıyla birlikte, toplam 5800 aktif kullanıcılı Kurumsal Otomasyon Projesi olan “Pusula”yı, 1 Ocak 2019 itibariyle canlı kullanıma aldı. Dünyanın, yardım kuruluşları arasında yapılan en kapsamlı SAP S/4HANA projesi olan PUSULA ile; Bağış Yönetimi, Toplumsal ve Sosyal Hizmetler Yönetimi, Göçmen Yönetimi, İktisadi İşletmeler, KAN Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 4 Hastane ve Tıp Merkezleri Kızılay kapsamında birbiri ile entegre çalışmaya başladı.
Pusula projesinin ilk fazının canlıya alınmasıyla birlikte, 12 milyon bağışçının verileri sisteme girilerek, CRM modülü üzerinden, anlık olarak ve manuel hiçbir işlem yapılmadan tüm hareketlerinin takibine başlandı. Gerçekleştirilen 21 banka entegrasyonu sayesinde, anlık tahsilatlar yine Bağışçı ve Gönüllü İlişkileri Yönetim Sistemi üzerinden takip edilebiliyor.
Merkezi Finans Sistemi Yönetimi
Vektora’nın iş ortaklığıyla hayata geçen projede, Şubeler, Genel Müdürlük, iktisadi gelir elde etmek üzere çalışan şirketlerin tamamı aynı finansal sistemi kullanarak, gelir ve masraf merkezlerini de artık entegre olarak kullanabiliyor.
Dünyanın her yerinden mobil olarak sisteme bağlanmak mümkün
Projenin ilk fazında devreye alınan İnsan Kaynakları modülü sayesinde, Kızılay bünyesinde çalışanların tamamı, seyahat ve izinlerini, sistem üzerinden yönetebilecekler. Projenin canlıya alınmasıyla birlikte sisteme girişi yapılan 5200 kullanıcı, 1 Ocak 2019 itibariyle aktif olarak girişlerini sistem üzerinden yapmaya başladı.
Projenin canlıya alınmasının ardından Kızılay’ın sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayına bağlanan Kızılay Genel Başkanı Sayın Dr. Kerem Kınık, “Kızılay gibi geniş ve sektörel anlamda farklı alanlarda çalışan bir kurumun, bütün iş süreçlerinin tek bir otomasyon sistemine aktarılması gerçekten zorlu bir süreçti. Fakat Vektora ve Kızılay ekipleri büyük bir özveri ile çalışarak, bu sürecin başarılı bir şeklide tamamlanmasını sağladılar. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Projenin ikinci fazında kullanıcı deneyimleri ön planda olacak
Projenin ikinci fazında da pek çok yeniliğe imza atacaklarının bilgisini veren Dr. Kerem Kınık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kızılay kurumsal otomasyon projesinin ikinci fazında hem kullanıcı deneyimlerinin kolaylaştırılması hem de afetler ile ilgili riskleri azaltacak eğitimlerin on line platformlardan alınması gibi çalışmalar da yapılacak.”
Proje canlıya geçişi başarılı bir şekilde tamamlandı
Kızılay Bilgi Sistemleri Direktörü Sayın Hüseyin Savaş “1 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirdiğimiz SAP Kurumsal Otomasyon Projesi canlıya geçiş sürecini, beklediğimizin altında ve minimum hata payı ile kapattık. Şu ana kadar çok ciddi bir sorunla karşılaşmadık. Kısacası çok başarılı bir canlıya geçiş süreci yaşadığımızı söyleyebilirim” dedi.
Vektora Genel Müdürü Sayın Turgay Piyadeoğlu da “Özellikle bu denli büyük projelerde canlıya geçişler her zaman oldukça zorlu geçer. Fakat ben bu projede çalışan arkadaşlarımın tamamının yüzünde, canlıya geçişin ardından büyük bir mutluluk ifadesi gördüm. Çünkü herkes Kızılay Pusula Projesi’nin büyüklüğünün gururunu yaşıyordu. Bu projenin bir parçası olmak bizim için çok değerli.” dedi.
KIZILAY PUSULA Projesinde Hayata Geçirilen Entegrasyonlar
- 21 Banka ile Online Bağış Entegrasyonu
- Kurumsal WEB sitesi ve Mobil uygulamalar ile online Bağış Entegrasyonu
- Kan Hizmetleri Saha Ekip planlama, Kan alma, Malzeme Hazıredim, Üretim ve Sevkiyat Entegrasyonu
- 4 Hastane ve Tıp Merkezi ile Finansal İşlemler Entegrasyonu
- SMS Bağış Entegrasyonu
- Çağrı Merkezi Entegrasyonu
- 9 Banka ile Online Hesap Ekstresi ve Doğrudan Borçlandırma Entegrasyonu
- Gayrimenkul Banka Kira ve Toplu Ödeme Entegrasyonu
- Gayrimenkul Harita Entegrasyonu
- TAKBİS, MEGSİS ve MERNİS Entegrasyonu
- PDKS ve UYAP Entegrasyonu
- Göçmen Bilgi Yönetim Sistemi Entegrasyonu
Proje kapsamında canlıya alınan modüller:
- SAP CRM, Muhatap/Müşteri Etkileşim Yönetimi
- Bağışçı ve Gönüllü İlişkileri Yönetimi
- Sosyal Hizmetler ve Göç İlişkileri Yönetimi
- Çağrı Merkezi
- Kan Hizmetleri Ekip Planlama
- İktisadi İşletmeler
- SAP ERP S4HANA 1709
- FI/CO – FM - BPC (BW4HANA üzerinde BPC 11 versiyonu) – MM – SD – PP – PS – PM – QM – RE – HCM - BW4HANA
- SAP SRM, Tedarikçi Portali, İhale Yönetimi
- Kolay Kızılay Fiori Çalışan/Yönetici Portali
- Fiori'de Seyahat, Masraf ve İzin Yönetimi
- Kâğıt üzerinde yürüyen Satın alma ve İK onay süreçlerinin dijital ortamda yönetimi