Qualtrics Nedir?
Qualtrics, kuruluşların bugünün deneyim ekonomisinde başarılı olmalarını sağlayan deneyim yönetimi ve yazılım kategorisinin küresel öncüsüdür. Bu kombinasyon, ekonomiye güç sağlamak için Qualtrics'in deneyim verilerini SAP yazılımından gelen operasyonel verilerle birleştirerek yeni XM kategorisini hızlandırıyor.
SAP ve Qualtrics, işletmelere olağanüstü müşteri, çalışan, ürün ve marka deneyimleri sunuyor.
Qualtrics XM platformu, şirketlerin 4 ana temeli olan, müşteri deneyimi, ürün deneyimi, çalışan deneyimi ve marka deneyimini yöneten bir platformdur.
Çalışan Deneyimi (Employee Experience) Nedir?
Çalışanların şirketteki çalışma süresi boyunca şirkete sağladığı katmadeğer ile, şirketinden aldığı değerlerin bütünü, çalışan deneyimidir.
Günümüz iş hayatında çalışanlar; keyifle çalışabilecekleri, eğlenceli, aynı zamanda da gelişimlerine katkı sağlayan, sürekli öğrenmeyi destekleyen bir iş ortamı beklemektedirler. Şirketler, çalışan deneyimini artırmak istemelerine rağmen, çalışanların şirket aidiyetlerinin ve motivasyonlarının azaldığı durumları göremeyebilirler.
Gerçek durum ile yöneticilerin düşündüğü durum arasındaki farka ise Deneyim Farkı (Experience Gap) denir.
Qualtrics ile çalışanlarınızın, çalışma hayatı boyunca önemli olan her anını analiz edilebilir, çalışan deneyimini her alanda geliştirerek, şirketinizin deneyim boşluklarını kolaylıkla kapatabilirsiniz. Operasyonel verilerinizi 7/24 otomatik olarak modelleyen gelişmiş istatistikler ile, sorunlarınız kültürünüzün bir parçası olmadan harekete geçebilir, ölçmenin de ötesine geçerek gerçek zamanlı değişimler yaratabilirsiniz.
Neden Çalışan Deneyimi (EX)?
Artan Performans
Gelir Artışı
Müşteri Deneyimi
Müşteri Deneyimi (Customer Experience) Nedir?
Müşteri deneyimi, birinin şirketinizle ilgili algısının toplamıdır. Bir müşterinin deneyiminin genel bağlamını siz belirlersiniz: ürün veya hizmet, satış ve satış sonrası aşamadaki etkileşimler. Ancak müşterilerinizin, bu temas noktalarını nasıl deneyimlendiğine dair algısı, firmaların hangi yeni teknolojilere ve kendini anlatılarını kontrol etmek için hangi çalışma yollarına yatırım yapması noktasında kritik önem kazanmıştır. CX, müşterilerinizin şirketinizle ilgili algısını tanımlar .Müşteri deneyimi yönetimi (CXM) ise bu algıları kontrol etme stratejinizdir.
Qualtrics ile müşterilerinizin sesini anlık olarak duymak artık mümkün. 27 kanal ve 128 veri kaynağından gelen gerçek zamanlı veriler sayesinde, müşterilerinizin ne düşündüğünü ve ne hissettiğini anlayabilir, olumsuz müşteri deneyimlerini düzelerek, müşteri sadakatini kolaylıkla artırabilirsiniz.
Neden Müşteri Deneyimi ?
Artan Müşteri Bağlılığı
Artan Müşteri Payı
Müşteri Kazanımı
Düşük Maliyet
Marka Bilinirliği
Marka Deneyimi (Brand Experience) Nedir?
Marka deneyimi, markanızı, pazarınızı ve rakiplerinizi izlemenize yardımcı olur. Marka deneyimi yönetimi, uzun vadeli marka sadakatini güçlendirmek, marka ve iletişim stratejisini optimize etmek, zaman içindeki rekabete karşı marka algılarını ölçmek, izlemek ve bir pazarlama stratejisinin her öğesini test ederek pazarlama yatırımlarını optimize etmek için müşterilerinizi anlamınızı sağlar.
Qualtrics ile markanızın gerçek iş değerini gösterin, onu neyin güçlendirdiğini ortaya çıkarın, müşteri bağlığı ve pazar payınızı artırmak için harekete geçin.
Marka Algısı: Müşterilerin bir ürün veya hizmete dair algılarını teslim eder. Müşteri kullanımı, deneyim, işlevsellik, itibar, sosyal medya kanalları marka algısını etkileyen unsurlardır.
Marka Değeri: Bir markanın değerini tanımlar. Bu değer, markanın tüketici algısı ve deneyimleri ile belirlenir. İnsanlar bir markayı çok düşünürlerse, pozitif marka değeri vardır.
Marka Bilinirliği: Müşterilerin bir markayı farklı koşullar altında hatırlama veya tanıma derecesidir. Marka bilinirliği, tüketici davranışı, reklam yönetimi ve marka yönetiminde önemli bir husustur.
Neden Marka Deneyimi ?
Tek Platform
Markanızın bütünsel resmini tek bir platform üzerinden görme imkanı
Gerçek Zamanlı Veriler
Sunulan gerçek zamanlı veriler sayesinde daha hızlı karar alma avantajı
Gelişmiş Analiz
Platformda yer alan gelişmiş analiz ve yapay zeka ile, markanızın bir sonraki hamlesini en doğru şeklide planlayabilme kabiliyeti
Ürün Deneyimi (Product Experience) Nedir?
Ürün deneyimi, müşterilerin satın alma ve kullanım davranışlarını etkileyen ürün tasarımı, özellikleri ve işlevleri hakkındaki algılarını hedefleyen unsurlardır.
Ürün Adlandırma: Yeni ürünleriniz için ilgi çekici, benzersiz adlar bulma sürecidir.
Ürün Fiyatlandırması: Derecelendirme ölçekleri, doğrudan fiyatlandırma, Van Westendorp fiyatlandırma modelini ve Birleşik analiz modelini içerir.
Ürün Testi: Ürünün ilk oluşumundan, müşteri memnuniyetine kadar ürünün tüm yaşam döngüsü boyunca değerli iç görüler sağlar.
Qualtrics ile tek bir platformda toplanan tüm deneyim verilerinizi kullanarak, ürün geliştirme döngünüzü hızlandırabilir, pazardaki boşlukları tespit ederek, Product XM’im gücüyle yeni ürünlerinizi piyasaya çok hızlı sunabilirsiniz. 27 kanal ve 125’ten fazla veri kaynağından aldığınız bildirimler sayesinde, müşteri geri bildirimlerini de kolaylıkla eyleme dönüştürebilirsiniz.
Neden Ürün Deneyimi ?
Müşteri Odaklı Ürün
Müşteri odaklı ürünler geliştirmekle beraber artan gelir
Rekabet Avantajı
Daha hızlı, daha doğru pazar bilgileri ile gelen rekabet avantajı
Artan Müşteri Değeri
Ürün tanıtımı yapıp, avantajlarını anlatarak gelen müşteri değeri
Qualtrics Hakkında Merak Edilenler
- Çalışan bağlılığı anketleri
- 360 derece değerlendirme
- Nabız yoklama anketleri
- İşe alım ve işten ayrılma anketleri
- Eğitim sonu değerlendirmeleri
- Çalışan hakları optimizasyonu değerlendirmeleri (Employee Benefits Optimizer)
Kurumlar yıllardır, iş kararlarını bildirmek için Operasyonel Verilere (O-data) - maliyetler, muhasebe ve satışlar gibi sabit sayılara güvenmişlerdir. Ancak O-verileri size sadece neler olduğunu söyler - bunun nedenini söylemez.
Bir şeyin neden olduğunu anlamak için, ilgili kişilerin düşüncelerini ve duygularını anlamanız gerekir. Bu bilgiye Deneyim Verileri (X-verileri) denir.
Deneyim yönetimi yazılımı, her iş kararının hem gerçeklere hem de maddi olmayan maddelere dayandığından emin olmak için O-verilerini ve X-verilerini birleştirmenizi mümkün kılar.
X-data; Çalışan Bağlılığı , Müşteri memnuniyeti, Marka Algısı, Kullanıcı deneyimi ve Ürün Memnuniyeti gibi unsurladan oluşur.
O-data ise; Satış, Üretim, Finans, Stok Tutma Birimi (SKU) ve İnsan kaynakları yönetim sistemi (HRIS) gibi unsurlardan oluşur.
Qualtrics iQ — doğrudan Qualtrics Experience Management Platform içine yerleştirilmiş bir dizi gelişmiş akıllı özelliktir. Makine öğrenimi ve yapay zeka ile güçlendirilen iQ, tahminsel zeka ve istatistiksel analizleri erişilebilir hale getirmeyi sağlar.